0

Een tweedehands traplift kopen

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je een traplift nodig hebt. Wanneer je ouder wordt en het traplopen moeilijker gaat kun je met een traplift nog jaren in je eigen huis blijven wonen. Heb je tijdelijk problemen met traplopen, bijvoorbeeld door een operatie of blessure? Dan is een tijdelijke traplift de oplossing. Je kunt een traplift kopen of huren. Is het gebruik tijdelijk, dan is huren de goedkoopste manier. In beide gevallen kun je veel geld besparen door een traplift tweedehands aan te schaffen of te huren.

De prijs van een tweedehands traplift

De prijs traplift nieuw kan oplopen tot wel € 8000,- . Die prijs wordt door een aantal aspecten bepaald. De lengte van je trap, het model traplift, maar vooral ook of er bochten in de trap zitten. Dat maakt dat de rails vaak op maat gemaakt moet worden. Bij een tweedehands traplift kun je besparen op de traplift zelf, maar ook op de rail. Ook die kun je tweedehands kopen. Zo kun je de kosten wel met de helft terugbrengen, dus tot zo’n € 4000,-.  Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er tweedehands al vanaf € 1.500,- . Wanneer je de precieze prijs wilt weten, is het verstandig een offerte op te vragen. Een deskundige adviseur komt dan bij je thuis de situatie ter plekke bekijken en opmeten.

Een tweedehands traplift: net zo goed

De kwaliteit van een tweedehands traplift is net zo goed als van een nieuwe. De lift wordt grondig nagekeken en gereviseerd. Onderdelen die snel slijten, zoals de accu en de bekleding worden sowieso standaard vervangen. Vaak wordt de stoel opnieuw gelakt en dan ziet hij er weer als nieuw uit. Beschadigde onderdelen worden natuurlijk sowieso vervangen. Een traplift wordt maar één keer tweedehands aangeboden, daarna wordt hij alleen gebruikt om onderdelen vanaf te halen. Je bent er dus zeker van dat hij maar één eerdere eigenaar heeft gehad. Je krijgt een jaar garantie op de traplift en je kunt ook net als bij een nieuwe lift een service- en onderhoudscontract afsluiten.

Tweedehands huren

Ook het huren van een traplift kan tweedehands. Wanneer je hem maar tijdelijk nodig hebt is dat de meest voordelige oplossing. Voor ongeveer € 70,- per maand heb je een traplift en betaal je niets extra’s voor eventueel onderhoud. Huren is aan te raden wanneer je de lift korter dan anderhalf jaar nodig hebt. De huur kan maandelijks worden opgezegd en de traplift wordt dan gratis weer gedemonteerd en opgehaald. In een gesprek met de leverancier wordt al snel duidelijk of kopen of huren de voorkeur heeft.