0

Hoor je me wel?!

Je gehoor is heel belangrijk. Zoals met veel zintuigen heb je pas door van hoeveel waarde ze zijn als er iets mis mee is. In deze blog vertel ik je meer over je gehoor, hoe je er goed voor kan zorgen en wat je opties zijn als er iets mis is. Let op, deze blog is geen medisch advies. Lees je mee?

Goede zorg voor je oren

Allemaal hebben we al vanaf een jonge leeftijd te horen gekregen dat we voorzichtig moeten zijn met ons gehoor. Dat is heel belangrijk. Maar hoe ziet goede zorg eruit? Het heeft over het algemeen vaak te maken met niet te veel blootstelling aan hard geluid. Daar kunnen de vliezen in je oren slecht tegen. Sta je dus graag bij een concert vooraan? Dan krijgen je oren een hoop te verduren.

Vervelend voor je gehoor

Door dit soort gewoontes kan je nare aandoeningen krijgen aan je gehoor. Denk bijvoorbeeld aan tinitus. Bij deze aandoening hoor je constant een piep of ander soort toon in je oor. Het is een aandoening waar geen medicijn voor is. Andere aandoeningen aan het gehoor kunnen ook over verloop van tijd onstaan, sommigen zijn aangeboren en anderen ontwikkel je dus als je op een bepaalde manier met je gehoor omgaat. Daarom is goede zorg belangrijk. Je kan er maar beter voorzichtig mee omgaan want je hebt je gehoor je hele leven nodig en je krijgt uiteraard geen vervangend setje oren als deze kapot zijn.

Extra zorg nodig

Soms is extra zorg voor je gehoor nodig. Ook als er na jaren slijtage optreedt. Het kan dan zijn dat je langs een audicien moet om de boel even te laten meten. Een audicien kan ook naar jou toe komen. bij OogvoorOren bieden ze de service van een audicien aan huis aan. Heel prettig als je niet goed ter been bent of geen vervoersmiddel hebt. een audicien meet dan dus je gehoor en bespreekt met jou wat de opties zijn om je gehoor te ondersteunen.

Een apparaat voor jou

Zo kan je kiezen voor verschillende gehoorapparaten. Een gehoorapparaat in je oor bijvoorbeeld. Deze is voor de buitenwereld amper te zien. Maar er zijn nog meer opties ook wat de functies van je gehoorapparaat betreft. Zo kan je ook kiezen voor een apparaat dat zich vooral richt op ruisende geluiden of het harder of zachter maken van geluiden in de omgeving. Kijk wat er bij jou past.