0

Zo verkoop je snel en makkelijk je schadeauto

Hoewel je dit wel zou willen, blijft je auto niet eeuwig dienst doen. Een ongeluk of de gebruikelijke slijtage zorgen ervoor dat je op een bepaald moment niet langer met een goede auto kunt rijden. Dit gaat natuurlijk ten koste van veiligheid en comfort en dan is de keuze voor een andere auto al snel gemaakt. Een nieuwe auto heb je zo gevonden, dat is het probleem niet, maar wat te doen met je oude auto? Omdat we ondertussen spreken van een schadeauto zal het niet makkelijk worden om hiervoor een geschikte koper te vinden en al zeker niet particulier. Platformen zoals osw.be helpen je, ook in geval van een auto met schade, om een mooie verkoop te realiseren.

Wat is een schadeauto?

Hier moeten we een onderscheid maken tussen een schadeauto en een zogenaamde perte totale. Bij een schadeauto moeten er herstellingen en vervangingen gebeuren, maar kan de auto na afloop hiervan wel nog perfect dienst doen. Over welke schade we hier dan spreken? Dit kan heel uiteenlopend zijn en gaan over carrosserieschade na een ongeluk, maar evengoed over motorschade omwille van de leeftijd van de auto. Zelf zul je misschien deze kosten niet meer willen doen, maar opkopers zien hier gelukkig wel nog mogelijkheden in.

Waarom zou je hulp inschakelen voor de verkoop

Over het algemeen zal een particulier die op zoek is naar een nieuwe auto kiezen voor eentje waar hij onmiddellijk de weg mee op kan. Je schadeauto verkopen aan een particulier zou betekenen dat de koper eerst nog kosten moet maken en niet direct over de auto kan beschikken en dat zal een verkoop bemoeilijken. Opkopers daarentegen zijn bereid om die kosten te maken, maar waar vind je die opkopers dan? Door de hulp van een online platform in te schakelen, komt je auto direct onder de aandacht van de juiste doelgroep.

De voordelen op een rijtje

Een online platform beschikt over een uitgebreid netwerk aan mogelijke opkopers voor iedere auto, wat de staat ervan ook is. Jij hoeft je dus niet langer zorgen te maken over de zoektocht naar het juiste publiek aan kopers. Dat je hier al veel tijd mee uitspaart, spreekt voor zich. Verder kun je ook rekenen op de kennis en ervaring van zowel het platform als de opkopers voor een vlotte afhandeling van de verkoop, iets wat voor jou ook wel eens zou kunnen tegenvallen als je zelf verkoopt. Jij moet enkel maar de aanmelding van de auto doen, het bod dat je krijgt aanvaarden en de auto op het afgesproken moment overdragen aan de koper.