0

Alles over hoe je je platencollectie het beste kan beschermen

Bijna alles wat vintage is, maakt nu een grote comeback en lp’s zijn hier geen uitzondering van. Er worden beurzen georganiseerd om oude platen te kopen, maar ook nieuwe muziek wordt op vinyl gezet. Of je je nu de nieuwste albums wilt kopen of beurzen en winkels afstruint naar die ene plaat van vroeger, het is belangrijk dat je zuinig bent op je platen. In deze blog geven we je onze beste tips om ervoor te zorgen dat al je lp’s nog lang mee zullen gaan. Lees dus snel verder als je een fan bent van platen!

Bescherm je platen met goede lp hoezen

Iedereen die ooit een oude plaat vast heeft gehouden, weet dat de lp hoezen niet altijd even goed bewaard zijn gebleven. Soms zijn de hoeken versleten of zitten er zelfs scheuren in. En op sommige rommelmarkten zijn de hoezen af en toe zelfs helemaal kwijt! Hoe kan je er dan voor zorgen dat je lp’s goed beschermd blijven tegen stof en ander vuil? Een plastic hoes is altijd een goede oplossing. Deze kan je gemakkelijk over de oude hoes schuiven, zodat niet alleen je lp, maar ook de hoes extra beschermd wordt. Dit is vooral verstandig om te doen bij oude platen, maar natuurlijk kan je dat ook bij de nieuwe platen doen. Zo voorkom je dat je hoes snel slijt.

Hoe kan je je platen het beste meenemen?

Stel je hebt een mooi album uitgekozen in je favoriete winkel of op een platenbeurs. Hoe neem je deze dan veilig mee terug naar huis? Je kan ze het beste meenemen in een goede en stevige tas. Je zou bijvoorbeeld papieren draagtassen mee kunnen nemen om je aankopen in te stoppen. Vaak kan je papieren draagtassen van gerecycled papier kopen, wat de tassen tot een duurzame optie maakt. In de meeste winkels krijg je vaak wel zo’n tas mee, maar als je naar een platenbeurzen gaat, is het verstandig om zelf een tas mee te nemen.

Hoe je je albums het beste op kan bergen

Als je je nieuwe plaat veilig thuis hebt liggen, is het belangrijk dat je deze goed opbergt. Als je een grote collectie hebt, is het misschien een goed idee om een platenkast te kopen. Dit is een kast met vakken die speciaal gemaakt zijn om lp’s in op te bergen. Als je niet zo heel veel platen hebt, is een plantenstandaard een prima optie en dat is zeker aan te raden.