0

Ik kan niet van de alcohol afblijven

Wanneer je jong bent zijn er heel weinig regels waar jij jezelf aan zal willen houden. Je vind het leuk om elk weekend in de club te staan en je helemaal dronken te drinken. Toen je jong was kon dat nog, maar hoe ouder je wordt, hoe minder goed dit voor je gaat zijn. Het is daarom van belang dat je niet teveel alcohol gaat drinken. Helaas is dit soms nog wel eens moeilijk. Je kan dan niet van de alcohol afblijven.

Zoek hulp

Als je vaak aan het binge drinken bent of je echt niet van de alcohol af kan blijven, zoek dan hulp. In dit soort situaties is het nooit verstandig om het van het lot af te laten hangen. Iedereen heeft wel eens hulp nodig. Zo ook mensen die het moeilijk vinden om van de alcohol af te blijven.

De hulp kun je bij verschillende instanties zoeken, zodat je voorkomt dat het in de toekomst nog erger wordt. Als je iets niet wil is dat je binge drinken erger gaat worden. Probeer dit dan ook te voorkomen door even goed na te denken over jezelf en te gaan kijken waar de hulp voor jou zit.

Praat erover

Als je nog niet zeker weet of je hulp nodig hebt, kun je eerst over je probleem gaan praten. Op die manier kunnen andere mensen je zeggen of je hulp nodig hebt of niet. Het is belangrijk om over je problemen te praten, zodat mensen je kunnen adviseren.

In sommige gevallen kunnen deze mensen je zelfs al erg goed helpen. Dan hoef je niet meer om hulp te vragen. Je kan dan direct bij deze mensen terecht, waardoor het een minder grote opstap voor jezelf wordt om er daadwerkelijk iets te gaan doen. Dit kan soms nog wel eens lastig zijn.

Geen hulp willen

Het kan zijn dat je het nut er niet van in ziet om hulp te zoeken. Dan is het belangrijk om hier eens goed over na te denken. In sommige gevallen zal je oprecht hulp nodig hebben en in andere gevallen eigenlijk helemaal niet.

Wanneer je dit niet zeker weet, kun je met de huisarts een gesprek aanvragen om hierachter te komen. Daarnaast kun je altijd met je partner of kinderen overleggen wat er moet gebeuren om het allemaal weer in je leven op orde te krijgen. Maar in de meeste gevallen zal dit helaas niet genoeg zijn en daarom is het zeker om aandacht hieraan te besteden.