0

Krijg je binnenkort een puppy? 4 tips voor de verzorging van je nieuwe huisdier

Krijg je er binnenkort een nieuw gezinslid bij, en wel in de vorm van een trouwe viervoeter? Dan is het belangrijk dat je je goed voorbereid om je puppy een warm welkom te geven. Door de juiste benodigdheden in huis te halen, zorg je ervoor dat je hond zich snel thuis zal voelen in je huis. Maar hoe pak je dit nu slim aan en wat heb je precies nodig? Je leest het in dit blog.

  1. Haal de basis in huis

Voordat je puppy bij je thuis komt, is het belangrijk dat je alle basisbenodigdheden in huis hebt. Zorg er dan ook voor dat je een fijne hondenmand voor je puppy haalt, haal voerbakjes en zorg dat er een waterbak klaarstaat. Haal het juiste voer in huis, zorg voor indien gewenst voor een bench met een fijn kleed. Denk ook aan botten om op te kauwen (zo voorkom je dat je meubilair of decoratie het onderspit delft) en vergeet de speeltjes niet!

  1. Zorg dat je je puppy gemakkelijk kunt vervoeren

Het is belangrijk dat je je puppy gemakkelijk mee kunt nemen naar bijvoorbeeld de dierenarts. Je kunt dit doen door een reisbench in de auto te plaatsen of door een speciale autogordel te halen waarmee je je hond veilig in de auto kunt neerzetten. Controleer altijd goed of de bench/gordel goed bevestigd is! 

  1. Neem je puppy mee naar puppycursus 

Voor puppy’s is socialisatie erg belangrijk; het is dan ook goed om hem kennis te laten maken met verschillende situaties, mensen en andere honden. Niet alleen de puppy moet wennen aan nieuwe situaties, ook voor jou is het wennen om met je nieuwe puppy om te gaan. Daarom is het slim om met je puppy naar puppycursus te gaan. Zo kan je hond nieuwe indrukken opdoen en kun jij samen met je puppy leren van een professional.

  1. Zorg voor voldoende beweging 

Puppy’s zijn nog volop in de groei en ontwikkeling. Het is dan ook belangrijk dat je je puppy hierbij ondersteunt. Voor jonge hondjes is het erg belangrijk dat ze genoeg beweging krijgen. Dit zorgt namelijk voor de opbouw van hun spieren en helpt ze hun conditie op te bouwen. Maak daarom vooral veel lange wandelingen met je pup en speel actieve spelletjes met hem of haar. Ook kun je met je pup oefeningen doen om bepaalde trucjes en vaardigheden te leren. Veel van zulke oefeningen leer je op puppycursus, maar deze zijn ook online terug te vinden.